Star Wars

Sweet treats

Star Wars tårta

19 Feb , 2013  

Denna Star wars/Lego tårtan gjorde jag till min son på sin 4 årsdag. Tårtan är fylld med hallonmousse och lemoncurd och spacklat med vit chokladsmörkräm.

Dödsstjärnan på toppen av tårtan skapades genom att täcka en liten inplastat boll med en blandning av rispuffar, smält smör och marshmallows. Därefter spacklades bollen med den vita chokladsmörkrämen och täcktes med MMF. De övriga dekorationer gjordes i sugarpaste.

Star Wars

Det som tog längst tid att göra var lego bitarna. Jag använde en av sonens 2×4 legobitar som mall, därefter tryckte jag ut ‘plopparna’ med hjälp av ett sugrör. Det finns säkert andra smidigare verktyg till detta ändamål men man tager vad man haver liksom. Sen limmade jag plopparna på legofyrkanterna med hjälp av en pensel och lite vatten.

Legobit

Jag skrev ut Star Wars loggan på datorn i önskat storlek för att sedan använda det som mall för tårtdekorationen. Jag skar ut den för hand med hjälp av en kniv och lätt det torka i några dygn.

tårta från sidan

 


Kommentera