grattis

What's new

Pippi’s gottebord

22 Apr , 2013  

För några veckor sen gjorde jag och min kära vän K detta fantastiska dessertbord i temat Pippi till hennes dotters 4 årskalas. Efter många timmar av inspirations letande kom vi fram till att det bordet skulle gå i färgerna rött, gult och svart. Vi bestämde oss att vi skulle namnge allt gott på bordet efter mat och dryck från Pippi filmerna.

Bland alla godsaker på bordet kunde man bland annat hitta:

  • Pippi’s pannkakstårta
  • Pepparkaksmuffins med kolafrosting
  • Sockerdricksträd
  • Spunk
  • Medusin
  • 18 kilo karameller
  • Lille gubbens sockerbitar

Sockerdricksträdet gjorde jag av en inplastat frigolit boll och grön/gula godisflaskor. Flaskorna fästade jag med hjälp av tandpetare i bollen. Stammen på Sockerdricksträdet är gjort av en blomsterpinne av trä som sitter inuti en ballongpinne. Sockerdricksträdet blev ganska tyng så jag la några stenar i botten på krukan och fyllde resten med frigolit.

Sockerdricksträdet

Idén till spunk kom till när jag såg en av Pippi filmerna. I filmen hittar hon en grön insekt som hon kallar för ‘spunk’. Jag gjorde min spunk genom att trä godisgrodor på en klubbpinne. Grodor är inga insekter, vet jag, men det var så nära en ätbar godisliknande grön insekt jag hittade.

Spunk1

Pippi’s pannkakstårta är gjort på sockerkaksbottnar och är fylld med vaniljkräm och hallonmousse. Innan jag täckte tårtan med MMF spacklade jag den med vispgrädde. Dekorationerna är gjorda av sugarpaste, marshmallowfonfant och pyntgelé.

Tarta

Först färgade jag den vita MMF med lite gul och brun MMF och för att få rätt färgnyans på ¨pannkakorna¨. Sen rullade jag långa ojämna remsor av MMF och fästade de runtom tårtan. Innan jag satte på en ny remsa täckte jag remsan med lite pyntgelé för att få den rinnande marmelad effekten. Slutligen kavlade jag ut lite MMF och skar en cirkel lika stor som tårtan för att täcka toppen med och dekorerade med pyntgelé och de tidigare gjorde dekorationerna.

Pepparkaksmuffins med kola frosting komplett med chokladdoppad pepparkaka.

pepparkaksmuffin

Godispåsar till alla barnen komplett med Pippi’s fotavtryck! Påsarna köptes på Åhléns och dekorerades med utklippta Pippi fotavtryck i svart självhäftande plast.

Godispase

Läskande medusin!

Medusin

Och självklart Annika och Tommie!

Tommy&annika


Kommentera