Cakepopsblue

Sweet treats

Hjärtligt gott

13 Feb , 2013  

Dessa härliga cakepops med smak av aprikos och pepparkaka var en present till fotografen Sandra Lindman då hon har fotograferat några av mina bakverk.

De var goda och blev väldigt uppskattade inte minst av barnen!

Jag gjorde mina cake pops  av färdigköpte pepparkakor som var fyllda med aprikos. Jag smulade kakorna i köksmaskinen och formade sedan hjärter med hjälp av en silikonform. Därefter la jag hjärterna i frysen i några minuter för att de skulle stelna lite så det skulle bli enklare att täcka de med sweet melts. Medan hjärterna la i frysen smälte jag mina sweet melts över ett vattenbad.

Cakepops

Sweet melts eller candy melts är färgad konfektyr som man smälter i mikrovågsugn eller över ett vattenbad och varmed man kan täcka cake pops med. Mina sweet melts köpte jag på Panduro men de säljs även i andra välsorterade tårtbutiker på nätet såsom Kakburken.se eller Strössel och annat .

När det var dags att sätta hjärterna på pinne och täcka de med konfektyr doppade jag först pinnarna i konfektyren. Därefter tryckte jag de i hjärtorna och lätt de stelna i frysen i några minuter.  På så sätt fäster cake pops bättre på pinnen och risken att du tappar de i konfektyren minskar. Därefter tryckte jag försiktig in pinnarna i hjärterna och täckte de med sweet melts. Jag avslutade med att strö över lite färgat strössel och satte en tyg rosett på pinnen som dekoration.
Cakepopsblue

 

 


Kommentera