featured img

What's new

Sweet dessert table

18 Mar , 2013  

Häromveckan fick jag förfrågan att baka och dekorera en tvåvåningstårta med matchande cupcakes till en sött pojkens ettårsdag.  Cupcakes är fyllda med vaniljkräm och spritsat med Leila’s cream cheese frosting. Den är enkel att göra och smakar fantastiskt.

Tårtan är fylld med vaniljkräm och hallonmousse, spacklat med grädde och täckt med marshmallowfondant. Då jag  absolut älskar att göra söta dessertbord kunde jag inte hejda mig och gjorde även några matchande cake pops av överbliven tårtbotten, samt la till marshmallows på bordet.

Kalas

Samtliga dekorationer är gjorda i sugarpaste. Jag använde en stjärnformig iskubsform från Ikea för att få göra de stora stjärnorna och satte pojkens bokstavar på var en av dem. Sedan stansade jag ut små stjärnor i två nyanser av blått och satte fast de på tårtan med lite vatten. Jag la till några silverpärlor på den översta tårtan och avslutade med att stacka ner min handgjorda 1:a i toppen av tårtan.

Namndekoration

Denna läckra frosting är en favorit och kommer från kocken Leila Lindholm. Den är väldigt god, fyllig och fast men samtidigt lätt att spritsa ut på cupcakes eller varför inte spackla en tårta med den?

Cupcakes

Cream cheese frosting

  • 60 g mjukt smör 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk färskpressad citron, saften
  • 100 g Philadelphiaost
  • Några droppar valfri karamellfärg

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga din cream cheese frosting i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred eller spritsa frosting på cupcakes eller muffins och garnera med strössel eller blommor.

 

Källa: http://www.recept.nu/leila-lindholm/kakor-och-tartor/agg-och-mejeri/cream-cheese-frosting/

 


Kommentera